Naszym zdaniem najlepszy napój na jesień! Nie dość, że rozgrzewa, wzmacnia odporność w sezonie przeziębień to w dodatku ma silne działanie antyrakowe: unieszkodliwia substancje kancerogenne, blokuje również cykl komórkowy i namnażanie wielu typów komórek nowotworowych, a nawet jest w stanie powodować ich destrukcję, jeśli już takowe powstały! Dzięki temu poprawia wzmacnia skuteczność leków chemioterapeutycznych, jak i jest genialnym środkiem profilaktycznym.
Co ważne - nie umniejszamy wagi kwestiom smakowym - jest pyszny, dlatego równie chętnie piją go dorośli, jak i dzieci.
Prosty przepis:
SKŁADNIKI:
Szklanka wody
Łyżeczka kurkumy
Łyżka miodu
Sok z cytryny
Do szklanki wody (najlepiej w temperaturze ok 60-70 stopni, tak aby właściwości kurkumy, miodu i cytryny były zachowane - ja nalewam niecałe pół szklanki świeżo zagotowanej wody z czajnika i dopełniam wodą z butelki) wsypujemy łyżeczkę kurkumy, dodajemy łyżkę miodu i sok z cytryny (ilość miodu i cytryny można regulować w zależności od upodobań), mieszamy i gotowe.